<- Pomidory smażone w cieścieLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory w cieście ->

PDF Drukuj

POMIDORY SMAŹONE W KLARZE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 602 razy.



80 dag pomidorów,
20 dag mąki pszennej,
szklanka mleka,
4 łyżki tłuszczu,
sól,
pieprz,
3 jaja

Duże dojrzałe pomidory pokrajać w plastry i usunąć gniazda nasienne. Posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i maczać w cieście przygotowanym z mleka, mąki i jaj (białka ubić na pianę). Smażyć na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w całości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności