<- Racuszki z kartofliLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRagout z jarzyn ->

PDF Drukuj

RACUSZKI Z ZIEMNIAKÓW GOTOWANYCH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 582 razy.



1,5 kg ziemniaków,
25 dag mąki pszennej,
pół szklanki śmietany,
3 jaja,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
4 łyżki tłuszczu,
cukier,
sól

Ugotowane i ostudzone ziemniaki zemleć w maszynce. Dodać śmietanę, mąkę, żółtka i ubitą z białek pianę. Masę wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano. Podawać ze śmietaną i cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności