<- POMIDORY FASZEROWANE JAJAMILista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory faszerowane mięsem ->

PDF Drukuj

POMIDORY FASZEROWANE JAJAMI I RYŹEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 958 razy.



10 szt. pomidorów,
25 dag ryżu,
3 łyżki tłuszczu,
cebula,
pół szklanki śmietany,
3 jaja,
łyżka mąki,
sól,
pieprz,
koper,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
przyprawa do zup

Z pomidorów ściąć wierzchy, wydrążyć. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę pokrajać, przesmażyć i dodać do ryżu. Przyprawić do smaku, dodać ugotowane i posiekane jaja oraz posiekany koper. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory, wstawić do piekarnika, podlać wywarem i dusić do miękkości. Sos podprawić mąką zmieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności