<- PORY FASZEROWANE GRZYBAMILista potraw z grupy: Warzywa, owocePORY GOTOWANE ->

PDF Drukuj

PORY FASZEROWANE RYŹEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1021 razy.



10 szt. porów,
20 dag ryżu,
10 dag tłuszczu,
2 jaja,
10 dag przecieru pomidorowego,
przyprawa do zup,
łyżka mąki,
koper,
2 łyżki śmietany,
sól,
pieprz

Pory przygotować jak w poprzednim przepisie. Środki z porów pokrajać, dodać tłuszczu i udusić do miękkości. Ugotowany na sypko i ostudzony ryż zmieszać z pokrajanymi porami. Dodać ugotowane no twardo i posiekane jaja, wsypać posiekany koper, dodać pieprz i przyprawę do zup. Przygotowanym nadzieniem napełniać zewnętrzne warstwy porów, sparzanych uprzednio wrzątkiem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem i wstawić da piekarnika. Gdy są miękkie, dodać przecier, podprawić mąką i śmietaną. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności