<- Ogórki faszerowaneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceOGÓRKI NA OSTRO ->

PDF Drukuj

Ogórki kwaszone faszerowane

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 992 razy.



1 kg ogórków (jednakowej wielkości),
5 dag ryżu,
2 łyżki tłuszczu,
cebula,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
pieprz,
3 jaja,
nać pietruszki,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Ogórki kwaszone obrać, opłukać, wydrążyć i ugotować na wpół miękko. Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu. Do ryżu dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja, cebulę i przyprawy. Przyrządzonym nadzieniem napełnić połówki ogórków, włożyć je do rondla, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić da miękkości. Sos podprawić śmietaną zmieszaną z mąką. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności