<- Groszek zielonyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGroszek zielony po parysku 15 min ->

PDF Drukuj

Groszek zielony po parysku

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1124 razy.



60 dag groszku,
2 łyżki masła,
łyżka mąki,
pół szklanki śmietany lub szklanka mleka,
2 żółtka,
cukier,
cytryna,
koper,
bułka paryska,
sól,
35 dag ryżu

Ugotować groszek w niewielkiej ilości wody zaprawić surowym masłem roztartym z mąką, dodać śmietanę lub mleko i cukier oraz wycisnąć sok z cytryny. Potrawę zaciągnąć żółtkami. Z bułki usmażyć grzanki (w kształcie trójkąta). Ryż ugotować na sypko, ułożyć dookoła półmiska, w środku ułożyć groszek i przybrać grzankami. Całość posypać posiekanym koprem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności