<- Budyń z warzyw mieszanychLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBudyń ze szpinaku ->

PDF Drukuj

Budyń z warzyw różnych

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1077 razy.



20 dag kapusty włoskiej,
15 dag ziemniaków,
10 dag marchwi,
seler,
por,
10 dag groszku zielonego,
2 bułki czerstwe,
3 łyżki bułki tartej,
3 łyżki tłuszczu,
sól,
imbir,
pieprz,
4 jaja,
przyprawa do zup

Warzywa oczyścić, rozdrobnić i ugotować (ziemniaki ugotować osobno). Ostudzane - odcisnąć i zemleć w maszynce. Dodać uprzednio namoczone i odciśnięte bułki oraz żółtka i tłuszcz, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z masą, wsypać tartą bułkę. Masę włożyć do filiżanek i gotować na parze pad przykryciem. Podawać z ostrymi sosami, np. korniszonowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności