<- Pomidory faszerowane ryżemLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory i papryki nadziewane ryzem ->

PDF Drukuj

Pomidory faszerowane w galarecie

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1071 razy.



5 szt. pomidorów,
25 dag sałatki z zielonego groszku,
25 dag galaretki (auszpiku),
nać pietruszki,
liście zielonej sałaty

Pomidory (jędrne) wydrążyć od strony łodyżki i napełnić sałatką (nie dekorować majonezem). Na dno filiżanek wlać trochę galaretki i postawić w zimnym miejscu aby zakrzepła. Następnie układać w nich pomidory - stroną gładką do dna filiżanek. Zalać ochłodzoną galaretką i odstawić do stężenia. Przed podaniem wyjąć z filiżanek na półmisek, układać na listkach sałaty i przybrać nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności