<- Szparagi krajane w sosieLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzparagi po maltańsku ->

PDF Drukuj

Szparagi po francusku - sałatka

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1031 razy.



50 dag szparagów,
3 łyżki oliwy,
10 dag porów białych,
cukier,
pół pęczka kopru,
2 żółtka,
sól,
cytryna do smaku

Szparagi obrać nożem z włókien, zaczynając od czubka, ugotować w całości w słonej wodzie. Pory oczyścić i ugotować pod jak szparagi. Gdy warzywa ostygną - pokrajać w drobne kawałki, wcisnąć sok z cytryny, dodać oliwę, żółtka, wymieszać i przyprawić solą i cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności