<- Pomidory panierowaneLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory pieczone z anchois ->

PDF Drukuj

POMIDORY PIECZONE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 590 razy.



6 pomidorów,
łyżka smalcu,
łyżka oliwy,
sól,
pieprz

Połówki pomidorów obranych ze skórki ułożyć w brytfannie, posmarować smalcem, posolić i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 125 o C, a gdy wchłoną cały tłuszcz, pokropić łyżką oliwy. Ponownie wstawić do gorącego piekarnika (200 o C), aż się zrumienią. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności