<- Pieczarki w konserwieLista potraw z grupy: Warzywa, owocePieczona fasola ->

PDF Drukuj

PIECZARKI ZE SZPINAKIEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 630 razy.



1 kg pieczarek,
4 łyżki oliwy,
2 łyżki śmietany,
1 kg świeżego szpinaku (może być mrożony),
szklanka białego wytrawnego wina,
sól,
pieprz

Szpinak ugotować, odsączyć osączyć z wody i przetrzeć przez sito lub zmiksować z solą. Pieczarki pokroić i usmażyć na oliwie, posolić. Szpinak zmieszać z gęstą śmietaną, później z pieczarkami, wlać białe wino, zagotować i przez 10 min. dusić na małym ogniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności