<- SMAŹONA CYKORIALista potraw z grupy: Warzywa, owoceSmażona skorzonera ->

PDF Drukuj

SMAŹONA KAPUSTA Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 503 razy.



Kuchnia chińska
mała główka białej, włoskiej albo pekińskiej kapusty (około 1/2 kg)
4 średnie pomidory (około 35 dag)
3 łyżki oleju
1 roztarty ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
1 łyżeczka cukru

Kapustę włoską przepołowić z góry do dołu, usunąć głąb. Pokrajać w paski o szerokości 2 cm. Pekińską pokrajać w 3 cm paski. Pomidory pokrajać z góry do dołu na 6 cząstek. Patelnię mocno podgrzać na dużym ogniu, wlać olej, rozgrzać, dodać do oleju czosnek, smażyć do lekkiego zrumienienia, często mieszając. Wsypać kapustę, mieszając smażyć 3 min. Dodać pomidory, sól, cukier i pieprz, mieszając smażyć 2 minuty. Przykryć patelnię, wyłączyć gaz, pozostawić na minutę. Przełożyć na talerz. Podawać natychmiast na przystawkę. Proporcje: dla 4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności