<- Ogórki kwaszone faszerowaneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceOGÓRKI NADZIEWANE ->

PDF Drukuj

OGÓRKI NA OSTRO

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1151 razy.



Kuchnia chińska
1 duży słoik ogórków konserwowych
3-9 suszonych strąków pieprzu tureckiego lub bułgarskiej czuszki
2 - 4 plasterki świeżego imbiru lub 1-2 łyżeczki imbiru w proszku (dowolnie)

Zalewę z ogórków zlać do czystego rondelka. Wyjąć połowę ogórków, włożyć połowę imbiru i papryczek, ponownie włożyć ogórki, dodać pozostałą papryczkę i imbir, zalać zalewą, mocno zakręcić wieczko. Postawić w chłodnym i ciemnym miejscu na dwa tygodnie.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności