<- SURÓWKA Z ENDYWIILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z JARMUŹU ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z JABŁEK I CHRZANU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1050 razy.



20 dag jabłek
2 łyżki utartego chrzanu
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
sól
1/2 szklanki jogurtu

Jabłka umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami. W czasie ucierania skrapiać sokiem z cytryny lub octem owocowym. Wymieszać z chrzanem i jogurtem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem i solą. Podawać do potraw z gotowanych mięs zimnych i gorących oraz do jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności