<- SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCHLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW Z MUSZTARDĄ ->

PDF Drukuj

SURÓWKA ZE ŚWIEŹYCH OGÓRKÓW Z MIĘTĄ

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1020 razy.



50 dog świeżych ogórków
4 łyżki umytej, drobno posiekanej mięty
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
sól
1/2 szklanki jogurtu

Ogórki umyć, obrać ze skórki (najlepiej skrobaczką do ziemniaków), pokrajać w niewielkie słupki, wymieszać z jogurtem i posiekaną miętą. Przyprawić do smaku sokiem cytrynowym i solą. Podawać jako dodatek do potraw z jajek i drobiu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności