<- Dynia duszonaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceDynia na kwaśno ->

PDF Drukuj

DYNIA MAKARONOWA AU NATUREL

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 704 razy.



1 mata dynia makaronowa (ok. 60 dag)
3 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki,
sól
pieprz

Dynię umyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować pod przykryciem do czasu, aż wbity w nią szpikulec wchodzi -bez trudu. Wyjąć z wody, przekrajać na pół, wyjąć ze skórki przy pomocy łyżki makaronowy miąższ. Wyłożyć go na półmisek, rozdzielić "makaron" widelcem, posypać pietruszką, oprószyć solą i pieprzem. Podawać do potraw mięsnych - zamiast ziemniaków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności