<- Zakupy dbających o zdrowieLista potraw z grupy: Dieta i zdrowieZmęczenie wiosenne ->

PDF Drukuj

Zawartość błonnika w produktach spożywczych

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7359 razy.


Produkt Błonnik
g/100 g

otręby pszenne 44,0
pietruszka - liście 39,5
fasola biała suszona 25,3
morele suszone 22,5
marchew suszona 25,2
groch - całe ziarno 17,0
figi suszone 16,9
cebula suszona 16,9
śliwki suszone 14,1
brzoskwinie suszone 12,9
jabłka bez skórki suszone 11,3
jabłka ze skórką suszone 12,6
groch łuskany 12,2
płatki kukurydziane 11,0
chrzan 9,7
chleb razowy 8,4
porzeczki czarne 7,7
chleb Grahama 7,5
fasola konserwowa 7,3
groszek konserwowy 6,3
maliny 6,7
chleb ciemny 6,1
jeżyny 6,1
agrest 4,6
kapusta biała 4,4
chleb biały 3,6
ziemniaki 3,5
marchew 3,2
jabłka ze skórką 2,4
ryż 2,4
śliwki świeże 2,2
szpinak 2,1
cebula 2,1
sałata 2,1
pomidory 1,4
czereśnie 1,2


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności