<- Szpinak w formie budyniuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzpinak w sosie mornay ->

PDF Drukuj

SZPINAK W SAŁATCE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 992 razy.



60 dag szpinaku
sól
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
pieprz
1/2 łyżki oleju

Liście szpinaku oberwać z szypułek, umyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Ugotować w odkrytym rondlu, odcedzić, ostudzić. Porozdzielać listki widelcem, oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem i sokiem cytrynowym lub octem owocowym. Podawać do potraw z jajek lub sera.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności