<- Ziemniaki nadziewane sledziamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki pieczone w folii ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI PIECZONE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1062 razy.



60 dag ziemniaków
sól

Wybrać nieduże ziemniaki, równej wielkości. Umyć, obrać, opłukać. Każdy ziemniak nadkrajać 3-5-krotnie, ułożyć na brytfannie, osolić. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić na złoty kolor. Zmniejszyć dopływ ciepła i dopiec. Wyłożyć na półmisek. Podawać do potraw przyrządzonych z mięs, drobiu i ryb pieczonych lub duszonych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności