<- Kabaczek duszonyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKABACZEK NADZIEWANY MIĘSEM ->

PDF Drukuj

Kabaczek nadziewany

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1136 razy.



Kuchnia Gwatemali
1 średni kabaczek
1 mała cebula, drobno posiekana
3 łyżki masła
1 jajo na twardo, posiekane
1/2 szklanki utartego sera cheddar
1 jajo roztrzepane
1/2 szklanki tartej bułki
2 łyżki masła
sól do smaku

Umyty kabaczek przepoÅ‚owić. Miąższ wyjąć Å‚yżkÄ…, odÅ‚ożyć połówki. Miąższ posiekać. CebulÄ™ i miąższ smażyć na rozgrzanymi maÅ‚e na Å›rednim ogniu przez 10 min., mieszÄ…c kilka razy. Dodać jajo na twardo, ser i roztrzepane jajo, wszystko dokÅ‚adnie wymieszać. Posolić. Połówki kabaczka napeÅ‚nić farszem, posypać tartÄ… buÅ‚kÄ… i grudkami masÅ‚a. Piec w Å›rednio nagrzanym piekarniku (190°C)przez 20-25 min. Podawać z owocami z kompotu lub zielonÄ… saÅ‚atÄ….
Proporcje dla 2 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności