<- Ziemniaki smażone z serem i cebuląLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI W MUNDURKACH ->

PDF Drukuj

Ziemniaki w maślankowym sosie

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1056 razy.



5-6 ziemniaków
5 dag masła lub margaryny
2 szklanki maślanki
2 łyżki mąki
2-3 kwaszone ogórki
łyżeczka drobno posiekanego koperku

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w talarki. Masło lub margarynę stopić na patelni, dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę. Wlać maślankę - ciągle mieszając - dodać obrane i drobno siekane ogórki, talarki ziemniaków, posypać koprem i dusić pod przykryciem jeszcze 5 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności