<- Groch szablasty zielonyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGroch z ryżem ->

PDF Drukuj

Groch w sosie

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1215 razy.



15 dag grochu
Sos:
2 dag wędzonego boczku
1 cebula
2 łyżki śmietany
łyżka mąki pszennej
pół szklanki rosołu lub wody
sól

Namoczony uprzednio groch ugotować do miękkości. Boczek pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć razem z posiekaną cebulą lub porem, dodać mąkę i - mieszając - smażyć aż zbrązowieje. Dodać wodę lub rosół i gotować przez 10 min. Przyprawić śmietaną i osolić. Groch wysypać na głęboką miskę. Podać z sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności