<- ZIEMNIAKI Z WODYLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZraziki po genueńsku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki z zielonym sosem

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1128 razy.



Po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, natki pietruszki, kopru, młodych liści selera i estragonu
2 buteleczki jogurtu
łyżka majonezu lub kwaśnej śmietany
pół łyżeczki musztardy
sól
cukier
pieprz
4 jajka

Jajka ugotować na twardo, obrać i przetrzeć przez sitko lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać z zieleniną, dodać jogurt i majonez albo śmietanę. Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i musztardą. Przygotowany sos ochłodzić w lodówce. Podawać do ugotowanych ziemniaków jako danie obiadowe lub kolacyjne.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności