<- Szparagi 5 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzparagi dla ubogich ->

PDF Drukuj

Szparagi á la monferrina

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1070 razy.



Kuchnia włoska
1,2 kg szparagów
80 g masła
80 g tartego parmezanu
sól

Szparagi oczyścić, zdejmując z jasnych części stwardniały naskórek. Wyrównać wszystkie, by były tej samej długości, obcinając łodygi z grubszej strony. Gotować w małej ilości osolonej wody, pod przykryciem, związane w wiązkę i umieszczone w garnku pionowo. Po 15 minutach gotowania szparagi ułożyć w posmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, posypać- kawałeczkami rozdrobnionego masła i parmezanem i zapiekać przez 4 minuty.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności