<- Indyk pieczony nadzianyLista potraw z grupy: Mięso: DróbIndyk pieczony z sosem poziomkowym na winie ->

PDF Drukuj

Indyk pieczony z kasztanami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3439 razy.


kuchnia Wierzynka:
Indyk - 3 kg,
kasztany - 0,500 kg,
olej,
masło

Sposób przyrządzania:
Umytą tuszkę napełnić kasztanami, posolić, uformować w dwie nitki, ułożyć na brytfannie grzebieniem w dół. Oblać tuszkę stopionym tłuszczem. Wstawić do piekarnika. Gdy się zrumieni, podlać kilkoma łyżkami wody. W czasie pieczenia skropić wytworzonym sosem. Przed wyjęciem na tuszkę położyć kawałek masła. Podawać na gorąco z frytkami.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności