<- Kwaśne ziemniakiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceLeczo ->

PDF Drukuj

Kwiaty cukini nadziewane ziemniakami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 546 razy.



Kuchnia włoska
16 pozbawionych słupków kwiatów cukini
2 średniej wielkości ziemniaki
4 łyżki tartego parmezanu
1 jajko
1 łyżka majeranku
12 cienko pokrojonych liści bazylii
1 posiekany ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie, a następnie obrać i przepuścić przez wyciskacz. Masę ziemniaczaną przełożyć do glinianego naczynia, dodać bazylię, czosnek, majeranek, jajko, tarty ser, sól, pieprz oraz oliwę i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym nadzieniem delikatnie napełniać kwiaty cukini, nakładając je małą łyżeczką. Tortownicę wysmarować oliwą i ułożyć w niej nafaszerowane kwiaty. Zapiekać w piekarniku o temperaturze 180C przez mniej więcej 20 minut. Podawać gorące porcje od razu na talerzach.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności