Ziemniaki ugotować w Å‚upinach w osolonej wodzie, a nastÄ™pnie obrać i przepuÅ›cić przez wyciskacz. MasÄ™ ziemniaczanÄ… przeÅ‚ożyć do glinianego naczynia, dodać bazyliÄ™, czosnek, majeranek, jajko, tarty ser, sól, pieprz oraz oliwÄ™ i wszystkie skÅ‚adniki dokÅ‚adnie wymieszać. Tak przygotowanym nadzieniem delikatnie napeÅ‚niać kwiaty cukini, nakÅ‚adajÄ…c je maÅ‚Ä… Å‚yżeczkÄ…. TortownicÄ™ wysmarować oliwÄ… i uÅ‚ożyć w niej nafaszerowane kwiaty. Zapiekać w piekarniku o temperaturze 180°C przez mniej wiÄ™cej 20 minut. Podawać gorÄ…ce porcje od razu na talerzach.