<- Kwaśne ziemniakiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceLeczo ->

PDF Drukuj

Kwiaty cukini nadziewane ziemniakami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1039 razy.



Kuchnia włoska
16 pozbawionych słupków kwiatów cukini
2 średniej wielkości ziemniaki
4 łyżki tartego parmezanu
1 jajko
1 łyżka majeranku
12 cienko pokrojonych liści bazylii
1 posiekany zÄ…bek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Ziemniaki ugotować w Å‚upinach w osolonej wodzie, a nastÄ™pnie obrać i przepuÅ›cić przez wyciskacz. MasÄ™ ziemniaczanÄ… przeÅ‚ożyć do glinianego naczynia, dodać bazyliÄ™, czosnek, majeranek, jajko, tarty ser, sól, pieprz oraz oliwÄ™ i wszystkie skÅ‚adniki dokÅ‚adnie wymieszać. Tak przygotowanym nadzieniem delikatnie napeÅ‚niać kwiaty cukini, nakÅ‚adajÄ…c je maÅ‚Ä… Å‚yżeczkÄ…. TortownicÄ™ wysmarować oliwÄ… i uÅ‚ożyć w niej nafaszerowane kwiaty. Zapiekać w piekarniku o temperaturze 180°C przez mniej wiÄ™cej 20 minut. Podawać gorÄ…ce porcje od razu na talerzach.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności