<- Solanka mięsnaLista potraw z grupy: Mięso (różne)Stek bawarski ->

PDF Drukuj

Specjalność Wierzynek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2864 razy.


kuchnia Wierzynka:
Filety z kurczaka - 0,800 kg,
wołowa polędwica - 1 kg.,
olej,
sól,
pieprz naturalny,
omlet Royal - 0,200 kg,
sos Bernaisse - 0,100 kg,
ananas 0,400 kg
pieczarki smażone - 0,300 kg

Sposób przyrządzania:
Mięso umyć,z piersi kurczaka uformować eskalopy, usmażyć w jajku. Polędwicę pokroić na kawałki i usmażyć na rozgrzanej patelni około 5 min. Usmażone mięso ułożyć na półmisku, na wierzch położyć omlet Royal, pieczarki i ananasy. Podawać z frytkami, krokietami ziemniaczanymi, sałatkami.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności