<- Szczaw na jarzynieLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSznycelki z marchewki (jarskie) ->

PDF Drukuj

Szczaw ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1052 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg szczawiu
1 łyżka cukru
50 g masła
2 filiżanki kwaśnej śmietany
3 łyżki mąki
wywar z mięsa
sól

Szczaw po usunięciu łodyżek dokładnie umyć i ugotować w wodzie. Odsączyć, wycisnąć. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, włożyć do niej szczaw, zalać wywarem z mięsa i kwaśną śmietaną. Posolić, posłodzić i stale mieszając drewnianą łyżką gotować na małym ogniu aż zgęstnieje.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności