<- Ziemniaki - Mr HaggertyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki la słomki ->

PDF Drukuj

Ziemniaki la puszta

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 963 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
150 g tłuszczu
sól
1 łyżka mąki
2 cebule

Ziemniaki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, umyć, osuszyć na ściereczce i smażyć na 100g tłuszczu. Cebule pokroić w plasterki, zrumienić na reszcie tłuszczu i oprószyć mąką. Wymieszać ziemniaki z cebulą i gorące podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności