<- Kapusta włoska duszona z kminkiemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta włoska faszerowana ryżem i grzybkami ->

PDF Drukuj

Kapusta włoska faszerowana

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 650 razy.



Kuchnia węgierska
500 g kapusty włoskiej
sól
2 jaja
pieprz
1 bułka
1 ząbek czosnku
mleko
olej
2 łyżki tartej bułki
50 g masła

Kapustę włoską umyć, pokroić w paski, ugotować w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku, odsączyć, wyjąć czosnek. Kapustę posiekać i tak długo dusić na maśle, aż wyparuje cały płyn. Wymieszać kapustę z namoczoną w mleku i dobrze wyciśniętą bułką, 2 jajami i tartą bułką, dodać pieprz i sól. Dobrze wyrobić i formować okrągłe placuszki. Smażyć je z obu stron na rozgrzanym oleju. Suszony węgierski makaronik kształtem przypominający ziarenka ryżu. Pod nazwą "tarhonya" jest wszędzie dostępny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności