<- KROKIETY A LA JULIANNELista potraw z grupy: Warzywa, owoceKrokiety z fasoli ->

PDF Drukuj

Krokiety kartoflane

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 569 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
1 łyżka posiekanej cebuli Ś
2 jaja
40 g grzybów
mąka tarta
bułka
tłuszcz
sól

Ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie, obrać, przetrzeć przez sito i z jajami i odrobiną mąki wyrobić na jednolitą masę. Do ciasta kartoflanego dodać uduszoną na łyżce tłuszczu cebulę i drobno pokrajane grzyby. Wszystko posolić i formować małe placuszki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności