<- Bakłażany duszone 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBakłażany faszerowane ->

PDF Drukuj

Bakłażany duszone w połówkach 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 680 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg bakłażanów
5 łyżek oleju
0,5 szklanki wody
8 łyżek tartej bułki
30 dag pomidorów
sól, cukier i pieprz do smaku

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułek, poprzekrawać wzdłuż na połowy, ponacinać w poprzek, posolić i odstawić, by puściły sok, a następnie opłukać i odcisnąć. Wlać do szybkowaru olej i wodę, włożyć bakłażany przekrojem do góry, obficie posypać każdą tartą bułką, pokryć plastrami pomidorów, lekko posolić, pocukrzyć i posypać pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności