<- Bób duszony po toskańskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBób po kapitańsku ->

PDF Drukuj

Bób duszony z boczkiem 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 704 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wyłuskanego młodego bobu
1 cebula
10 dag boczku wędzonego
4 łyżki oleju
np. sojowego
2 szklanki bulionu z kostki rosołowej (lub z dowolnej przyprawy)
sól do smaku

W szybkowarze rozgrzać olej, zrumienić oczyszczoną i posiekaną cebulę. Wrzucić pokrojony w kostkę boczek, chwilę smażyć, po czym wrzucić bób. Wymieszać i smażyć dotąd, aż wchłonie tłuszcz. Teraz posolić i wlać bulion. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności