<- Bulwy ?au gratin?Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceBulwy na bulionie ->

PDF Drukuj

Bulwy duszone (słonecznik korzeniowy) 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 628 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag bulw
1 łyżka mąki
0,5 szklanki śmietany
1 kostka rosołowa
6 dag masła
1 łyżka siekanego koperku
sól i cukier do smaku

Oczyszczone bulwy pokroić w kostkę, zalać w szybkowarze wodą tak, by je pokryła, dodać masło i pokruszoną kostkę rosołową. Szybkowar zamknąć, ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać wymieszaną ze śmietaną mąkę, zagotować i doprawić cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności