<- Bulwy smażoneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBURACZKI ->

PDF Drukuj

Bulwy z wody 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1130 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag bulw
6 dag masła
1 łyżka tartej bułki
sól do smaku

Oczyszczone bulwy zalać w szybkowarze wrzącą wodą, po czym szybkowar zamknąć. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu wyjąć z wody, polać zrumienioną bułką z masłem. Podawać do mięs zamiast kartofli.
Uwaga. Podana z ostrym sosem potrawa ta może stanowić oddzielne danie, np. kolacyjne.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności