<- BABKA NALEŚNIKOWA Z RYŹEM I POMIDORAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżBawarskie knedle ze słodkim sosem ->

PDF Drukuj

BABKA NALEŚNIKOWA Z SEREM

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1212 razy.




Ciasto:
35 dag mąki pszennej
2,5 szklanki mleka
cukier
sól
2 jaja
słonina do smażenia

Nadzienie:
40 dag twarogu
2 jaja
3 łyżki śmietany
10 dag cukru
łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki masła
1,5 łyżki cukru pudru
łyżka tartej bułki
zapachy do ciast

Przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Twaróg utrzeć z jajami i cukrem, dodać przyprawy i śmietanę. Naczynie o średnicy naleśnika wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Na dnie położyć naleśnik, posmarować go masą serową. Następnie znowu naleśnik, ser itd. Przykryć z wierzchu naleśnikiem skropić masłem, posypać tartą bułką i zapiec w piekarniku. Pokrajać w trójkąty, posypać cukrem pudrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności