<- hiszpańska tortillaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżJabłka smażone w cieście ->

PDF Drukuj

Indyjskie placki

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1271 razy.



Kuchnia indyjska
2 szklanki mąki sitkowej
około 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka soli

1. Zagnieść z mąki, wody i soli dość twarde ciasto, wyrabiać przez około 5 min.
2. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
3. Rozwałkować na cienkie placki. na. Rozgrzać suchą patelnię, włożyć placki, smażyć bez tłuszczu, z każdej struny przez 2 min.
5. Chappati trzymać pod przykryciem w cieple.
6. Podawać gorące.
Każdy placek można posmarować masłem z obu stron i przesmażyć na
gorącej patelni na złoty kolor lub po wyjęciu z patelni łopatką metalową
trzymać nad płomieniem gazu do powstania brunatnych pęcherzyków: .


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności