<- Kluski dobre innym sposobemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKLUSKI DOMOWE ZAPIEKANE Z SEREM NA SŁONO ->

PDF Drukuj

KLUSKI DOMOWE ZAPIEKANE Z SEREM NA SŁODKO

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1149 razy.



Ciasto:
35 dag mąki pszennej
2 jaja
woda

Masa:
30 dag twarogu
cukier
2 jaja
pół szklanki śmietany
łyżka masła
tarta bułka
zapachy do ciasta
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Z mąki, jaj i wody zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. Gdy przeschnie - pokrajać kluski, ugotować w słonej wadzie odcedzić i przepłukać. Ser utrzeć z cukrem, jajami i śmietaną, dodać zapachy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać z kluskami, włożyć do naczynia wysmarowanego masłem i wysypanego tartą bułką. Wstawić do piekarnika i lekko zapiec. Podawać posypane cukrem lub polane śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności