<- Kluski kładzione z truskawkami lub poziomkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski kładzione ze słoniną ->

PDF Drukuj

KLUSKI KŁADZIONE ZAPIEKANE PO WĘGIERSKU

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1242 razy.



Ciasto:
35 dag mąki pszennej
łyżeczka masła
szklanka mleka i wody
2 jaja

Masa:
pół szklanki śmietany
2 jaja
sproszkowana papryka
3 dag utartego żółtego sera
sól
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka masła
nać pietruszki
łyżka mąki

Przygotować kluski jak wyżej. Gdy nieco przestygną - włożyć je do wysmarowanego tłuszczem naczynia, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami, mąką, papryką, utartym ostrym serem i koncentratem pomidorowym, dodać szklankę wywaru. Zapiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności