<- ŁazankiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżŁazanki po lewantyńsku ->

PDF Drukuj

ŁAZANKI NALEŚNIKOWE Z JABŁKAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1047 razy.



Ciasto:
25 dag mąki
szklanka mleka
jajo

Masa:
50 dag jabłek
2,5 łyżki masła
4 łyżki cukru
tarta bułka
zapachy do ciasta
słonina do wysmarowania naczynia

Z podanych składników, z dodatkiem wody, przygotować naleśniki. Następnie pokrajać je w łazanki i podsmażyć. Jabłka obrać, poszatkować, skropić masłem, posłodzić, przyprawić, wymieszać z łazankami, włożyć da naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, zapiec. Podawać posypane cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności