<- Makaron domowyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron gryczany na zimno ->

PDF Drukuj

MAKARON DOMOWY ZAPIEKANY Z JAJAMI I GRZYBAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1219 razy.



Ciasto:
40 dag mąki pszennej
2 jaja
sól
woda

Masa:
4 dag grzybów suszonych
cebula
pieprz
2 jaja
ćwierć szklanki śmietany
2 łyżki masła lub 10 dag słoniny

Zagnieść ciasto na makaron z dodatkiem wody, cienko rozwałkować i przesuszyć. Pokrajać w paski, ugotować, wymieszać z posiekanymi jajami oraz ugotowanymi i pokrajanymi drobno grzybami, dodać przesmażoną cebulę, pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać i zalać śmietaną z niewielką ilością wywaru grzybowego. Włożyć da wysmarowanego tłuszczem naczynia, zapiec w piekarniku lub prodiżu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności