<- ZAPIEKANKA Z NALEŚNIKÓWLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZAPIEKANKA Z RYŹU I KALAFIORÓW ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z RYŹU I GRZYBÓW

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1103 razy.



30 dag ryżu
70 dag grzybów
cebula
3 łyżki tłuszczu
1/3 szklanki śmietany
nać pietruszki
tarta bułka
sól
pieprz

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu. Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić na tłuszczu razem z cebulą, dodać śmietanę. Ostudzony ryż przyprawić i zapiec z grzybami - warstwami lub wymieszany - w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką. Podawać z surówkami lub sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności