<- Strudel z jabłkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżStrudel z serem ->

PDF Drukuj

STRUDEL Z KAPUSTĄ RUMIANĄ

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1018 razy.



Ciasto:
20 dag mąki pszennej
łyżeczka masła
jajo

Nadzienie:
1 kg kapusty włoskiej
duża cebula
3 jaja
3,5 łyżki tłuszczu (masło, margaryna)
1,5 łyżki tartej bułki
sól
przyprawa do zup
pieprz

Ciasto przygotować jak w przepisie na strudel "allium". Kapustę pokrajać w ćwiartki, obgotować we wrzątku, odcedzić i zrumienić na tłuszczu. Gdy ostygnie posiekać - dodać pokrajaną i przesmażoną cebulę, ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozciągnąć, nałożyć nadzienie, zwinąć i upiec w piekarniku skrapiając tłuszczem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności