<- Paszteciki drożdżoweLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPASZTECIKI FRANCUSKIE ZE SZPARAGAMI ->

PDF Drukuj

PASZTECIKI DROŹDŹOWE Z KAPUSTĄ I JAJAMI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1113 razy.



Ciasto:
35 dag mąki pszennej
2 dag drożdży
1.5 łyżki cukru
pół szklanki mleka
3 łyżki tłuszczu (margaryna)
sól
2 jaja

Nadzienie:
60 dag kapusty kwaszonej
duża cebula
2 łyżki tłuszczu
3 jaja
pieprz ziołowy
przyprawa do zup

Kapustę kwaszoną ugotować, następnie odparować i udusić z dodatkiem tłuszczu i cebuli. Zarobić ciasto drożdżowe i postawić do wyrośnięcia. Do uduszonej kapusty dodać ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozwałkować, nałożyć wałek z nadzienia, zacisnąć brzegi i wykrawać podłużne paszteciki. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności