<- PASZTECIKI MAŁOROSYJSKIELista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPaszteciki w naleśnikach z kapustą słodką ->

PDF Drukuj

PASZTECIKI NALEŚNIKOWE Z OSTRYM SEREM

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1095 razy.



Ciasto:
25 dag mąki pszennej
szklanka mleka
stopiona słonina do smażenia

Nadzienie:
3 czerstwe bułki
szklanka mleka
1,5 łyżki masła
duża cebula
2 jaja
7-10 dag ostrego sera
2,5 łyżki tartej bułki
pieprz
3,5 łyżki tłuszczu do smażenia

Z ciasta usmażyć naleśniki (niewielką ilość ciasta pozostawić). Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć w maszynce razem z pokrajaną i uduszoną cebulą. Dodać jaja, utarty ser i przyprawy. Przygotowanym nadzieniem smarować naleśniki, zwijać i maczać w pozostałym surowym cieście; obtaczać w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności