<- Omlet biszkoptowy 1Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżOmlet biszkoptowy z konfiturami ->

PDF Drukuj

Omlet biszkoptowy 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2755 razy.


PRODUKTY
* 4 jajka
* 3 łyżki cukru
* 4 łyżki mąki
* 2 łyżeczki masła
* 4 połówki brzoskwiń z puszki
* 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
* 2 łyżki dżemu morelowego
* szczypta soli
* cukier puder do posypania

* Źółtka utrzeć z cukrem.
* Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
* Utarte żółtka zmieszać ze skórką cytrynową. Delikatnie połączyć z pianą z białek, a następnie z mąką.
* Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem pergaminowym. Rozprowadzić na nim ciasto.
* Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez 12 minut.
* Omlet przełożyć na półmisek, posmarować dżemem. Na połowie omletu położyć pokrojone brzoskwinie.
* Omlet złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.
P.S.

Tak szczerze to nie ma sporo rzeczy, które są potrzebne lub co i jak zrobić. Poza tym może być..
Nadesłał(a): asd 2006-01-27 11:01:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności