<- Krokiety wiosenneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKROKIETY Z JAJ I KASZY MANNY ->

PDF Drukuj

KROKIETY Z JAJ I GRZYBÓW

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1214 razy.



Ciasto:
20 dag mąki pszennej
szklanka mleka
cukier
łyżeczka stopionej słoniny
sól
jajo

Nadzienie:
6 dag grzybów suszonych
cebula, łyżeczka tłuszczu
2 bułki czerstwe
3 łyżki tartej bułki
majeranek
pieprz
3 jaja
3-5 łyżek tłuszczu do smażenia (smalec)

Z ciasta przygotować naleśniki, dodając odpowiednią ilość wady (trochę ciasta pozostawić) i rozłożyć je na desce, zakładając brzegi na siebie. Surowym ciastem posmarować brzegi złączonych naleśników. Przyrządzić nadzienie z pokrajanej i przesmażonej cebuli, ugotowanych i posiekanych dwóch jaj, ugotowanych i posiekanych grzybów, z dodatkiem bułek namoczonych uprzednio w wywarze z grzybów i odciśniętych. Posmarować naleśniki, zwinąć je w długi rulon i pociąć na paszteciki. Następnie maczać je w pozostałym cieście z dodatkiem jaja, panierować w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać z surówkami, polane sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności