<- Pierogi z sera i bułkiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPierogi z serem - slodkie ->

PDF Drukuj

Pierogi z sera i ryżu

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1070 razy.



Ciasto:
35 dag mąki
jajo
woda

Nadzienie:
45 dag twarogu
15 dag ryżu
łyżka masła
cukier
pół szklanki śmietany
sól
zapachy do ciast
2 jaja

Ryż ugotować na półsypko i ostudzić. Twaróg zemleć w maszynce, dodać ryż, cukier, jajo, masło i zapachy. Przygotować ciasto, rozwałkować je i układać w odpowiednich odstępach farsz; założyć brzegi, zacisnąć i wykrawać szklanką pierogi. Ugotować w osolonej wodzie i polać śmietaną z cukrem i wanilią.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności