<- Kołduny litewskieLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKon loh mee - proste danie z makaronu ->

PDF Drukuj

Kołduny z bryndzy

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 661 razy.



Ciasto: 40 dag mąki,
jajo,
woda

Nadzienie:
40 dag bryndzy owczej,
15 dag kaszy manny,
2 jaja,
2/3 szklanki mleka,
3 łyżki masła,
tarta bułka,
sól,
cukier,
majeranek,
pieprz,
papryka

Zagnieść ciasto jak wyżej. Bryndzę utrzeć, dodać ugotowaną na mleka na sypko kaszę mannę, jaja i przyprawić do smaku. Ciasta cienko rozwałkować, kłaść kuleczki farszu, zawijać brzegi i wycinać małe kołduny. Ugotować i podawać polane masłem ze zrumienioną tartą bułką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności